Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Βενεζουέλα: Λίγες αλήθειες και πολλά ψέματα

8 Μαΐου, 2017.

Πρόκειται για απολύτως δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση η οποία έχει ακόμη, όπως αποδεικνύουν οι μαζικές φιλο-κυβερνητικές διαδηλώσεις που ΔΕΝ βλέπουμε ποτέ, την πλειοψηφία του λαού με το μέρος της.

Ψέμα νούμερο 1 , Ψέμα νούμερο 2, Ψέμα νούμερο 3 , Ψέμα νούμερο 4, Ψέμα νούμερο 5 , Ψέμα νούμερο 6 , Ψέμα νούμερο 7 .

Αλήθεια νούμερο 1 , Αλήθεια νούμερο 2 , Αλήθεια νούμερο 3 , Αλήθεια νούμερο 4 ,

Αλήθεια νούμερο 5 :
Η αντιπολίτευση τάσσεται υπέρ της ελεύθερης αγοράς, της απο-εθνικοποίησης όποιας εταιρείας έχει εθνικοποιηθεί, του μοντέλου «προσαρμογής» του ΔΝΤ που έφερε καταστροφή στη χώρα.  

Η φτώχεια προ το 1999 κυμαινόταν στο 42% και περίπου 17 χρόνια μετά στο 27,3%. Προ Τσάβες,  το 70% των Βενεζουελάνων δεν είχαν πρόσβαση ούτε σε βασική ιατρική φροντίδα και το 40% ήταν αγράμματοι. Μέσα στα 15 χρόνια της διακυβέρνησής του ο Τσάβες έδωσε τέλος στον αναλφαβητισμό, καθιέρωσε πλήρη πρόσβαση σε δημόσιες παροχές υγείας και στην εκπαίδευση. Ο κατώτερος μισθός αυξήθηκε 600%, η ανεργία στο 6% από 20%. Αναδιένειμε γη σε 15.000 οικογένειες αγροτών, έστησε 50.000 συνεταιρισμούς ενώ ως τότε το 70% της γης ήταν στα χέρια του 3% του πληθυσμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πριν την υποβολή σχολίου ή και άρθρου προς δημοσίευση, ας είναι υπ’ όψη τα εξής, παρακαλώ.

- Σχόλια και άρθρα που υποβάλλονται για δημοσίευση σε «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) ή με κεφαλαία γράμματα, ή άσχετα με το θέμα, ή που περιλαμβάνουν ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητο λόγο, προσβλητικό χαρακτηρισμό, υποτιμητικές προσφωνήσεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες, δεν δημοσιεύονται. Διότι δεν συνάδουν με τον πολιτισμό του Ιστότοπου.

- Σχόλια και άρθρα που υποβάλλονται για δημοσίευση περιλαμβάνουν έγκυρο ε-μαιλ, ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολιαστή ή αρθρογράφου ώστε να αποτελεί υπεύθυνο λόγο. Το ε-μαιλ αυτό δεν θα δημοσιεύεται.

- Σχόλια και άρθρα που υποβάλλονται, δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν. Ο Ιστότοπος λειτουργεί σε εθελοντική βάση, όχι επαγγελματική. Δεν απολαμβάνει υλικού κέρδους.