Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Είσαι υποχρεωμένος να κατανοήσεις...Η Ελλάδα πεθαίνει.


Είσαι υποχρεωμένος

να κατανοήσεις....

Οι περισσότεροι δεν είναι έτοιμοι να αφυπνισθούν.

Πολλοί μάλιστα είναι τόσο εθισμένοι,

τόσο ανέλπιδα εξαρτημένοι από το  σύστημα,

ώστε θα πολεμήσουν για να το υπερασπισθούν.

- Λώρενς Φίσμπερν ως Μορφέας, Μάτριξ (τριλογία).


14 Φεβρουαρίου, 2017, Ελλάς.

Δεν υπάρχει ελπίδα για την Ελλάδα όσο ένας Έλληνας λέει πως είναι πιο πατριώτης από τον άλλο, όσο άλλος Έλληνας λέει πως είναι πατριώτης κι ο απέναντι προδότης της πατρίδας, όσο κάποιος Έλληνας λέει ότι είναι της τάδε θρησκείας που περιφρονεί, απεχθάνεται, λυπάται, μισεί τον οποιονδήποτε δεν είναι της ίδιας θρησκείας, υπάρχει άνθρωπος Έλληνας που ισχυρίζεται ότι κατέχει την απόλυτη αλήθεια στο παραμικρό ή μεγάλο νόημα, αντίληψη, κοσμοθεωρία, γνώμη για δεδομένο θέμα.

Γιατί είναι  σπουδαία αυτά; 

Διότι η Ελλάδα πεθαίνει.

Διαβάστε περισσότερα

Τα τσιγάρα

14 Φεβρουαρίου, 2017

Την πρώτη φορά που τον είδαμε χιόνιζε. Παραμονή πρωτοχρονιάς, το κρύο τσουχτερό, πελάτες πουθενά. «Το χιόνι μας έλειπε τώρα», σχολίασε από την πόρτα του μαγαζιού του ο Τάκης. «Κανείς δε θα βγει για ψώνια, μαύρες γιορτές θα κάνουμε», σιγοντάρισε η κυρία Ελένη από απέναντι. Κούνησα το κεφάλι συμφωνώντας. «Ώρα να κλείνουμε», είπα, έτσι για να πω κι εγώ κάτι, να συνεισφέρω το κατιτίς μου στη συζήτηση. 

[Έτσι μιλάμε πια, εμείς οι έμποροι. Αποσπασματικά. Μονόλογοι που δεν τέμνονται πουθενά. Μιλάμε για το ίδιο – την οικονομική κατάσταση, την κατάρρευση της αγοράς, την έλλειψη ρευστού – αλλά ο καθένας σκέφτεται την πάρτη του, τα δικά του βάρη. Ούτε κοιταζόμαστε πια. Στρέφουμε το βλέμμα στον άδειο δρόμο και παραμιλάμε φωναχτά. Έτσι μιλάμε πια, εμείς οι άνθρωποι]. 

Και τότε εμφανίστηκε αυτός από το πουθενά...