Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Φτώχια δεν είναι να έχεις λίγα, αλλά να λαχταράς περισσότερα.

4 Φεβρουαριου 2017, Ελλάς.

«Φτώχια δεν είναι να έχεις λίγα, αλλά να λαχταράς περισσότερα». 
(Σταματώ το διάβασμα και σκέπτομαι.)

Ψήγματα σκέψεων του Επίκουρου.

"Λάθε βιώσας."
Αφού βιώσεις, δηλαδή ζήσεις παίρνοντας τις εμπειρίες του να κάνεις λάθος.

«Την ευτυχία και τη μακαριότητα δεν τις προκαλούν ούτε τα πολλά πλούτη, ούτε οι πολλές ασχολίες, ούτε το κυνήγι για την εξουσία, ούτε η πολιτική δύναμη, αλλά το να μην είσαι θλιμμένος, η πραότητα των συναισθημάτων και η ψυχική διάθεση που καθορίζει τα όρια της ύπαρξής μας σύμφωνα με την φύση.»

Διαβάστεπερισσότερα.

Ελοχίμ, Νεφελίμ, Οστά Γιγάντων και Επιμήκη Κρανία.

4 Φεβρουαρίου, Ελλάς.

Τι σημαίνει Ελοχίμ; Γενικά, Ελοχίμ σημαίνει πολλοί θεοί. Ελ είναι ο ένας θεός στην Εβραϊκή. Ελοχίμ το ίδιο ουσιαστικό όνομα αλλά στον πληθυντικό αριθμό. Επιπλέον, παλαιόθεν η βορειοδυτικής σημιτικής προέλευσης λέξη Ελόαχ εισήχθη στην γλώσσα ως συνώνυμο του Ελ.

Ειδικά, στο 6ο Κεφ. της Γέννεσης, ο θεός του Ισραήλ αναφέρεται στο πρωτότυπο, στην Τορά, ως Μπ’νέϊ Ελοχίμ σημαίνοντας στην Εβραϊκή κυριολεκτικά τους ισχυρούς και δίκαιους. Από αυτό, ο θεός νοείται ως ισχυρός και δίκαιος.

Επιπλέον, οι γιοι του θεού που κατέβηκαν στην Γη και γνώρισαν κόρες ανθρώπων, αναφέρονται ως Μπ’νέι Ελοχίμ, στο 6ο Κεφ. της Γέννεσης.

Στο ίδιο κεφάλαιο, το ιερό βιβλίο γράφει ότι όταν συνέβη η κάθοδος των υιών του θεού Μπ’νέι Ελοχίμ στις κόρες των ανθρώπων, στην Γη υπήρχαν Νεφελίμ, όντα γίγαντες, ένδοξες μορφές του παρελθόντος.