Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Κατάσταση πολέμου με Αλβανία;


Με αφορμή άρθρο του διακεκριμένου καθηγητή κυρίου Παναγιώτη Τσάκωνα που φιλοξένησε στον Ιστότοπό του τον Δεκέμβριο 2016 ο εξ ίσου διακεκριμένος, εγκυρότατος κι έγκριτος δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου με τίτλο «Τα τρία ανοικτά μέτωπα τηςΕλλάδας: Οι απειλές της Τουρκίας, το Κυπριακό, οι σχέσεις με Αλβανία.», Ελληνικοί Ιστότοποι αναδημοσίευσαν το άρθρο. Γεννήθηκαν απορίες αναγνωστών όπως, «μα υπάρχει μέτωπο ή απειλή από την Αλβανία;»  Σε έναν από τους ιστοτόπους στην Ελλάδα που αναδημοσίευσε το άρθρο, αναγνώστες επικοινώνησαν τα εξής.

Έγινε πλέον φανερό ότι υπάρχει ασάφεια στην κοινή γνώμη σχετικά με το εμπόλεμο με την Αλβανία. Η απάντηση στο θέμα εάν ισχύει το εμπόλεμο...

Όταν πεθαίνω, κινδυνολογώ;

4 Ιαν 2017

Στάθης

Χρόνια τώρα, σχεδόν από την πρώτη αρχή (κοινώς πρώιμη εποχή) των μνημονίων, η στήλη έχει φάει τη γλώσσα της, όπως η γάτα στη λίμα με το λάδι, λέγοντας ότι το χρέος ήταν (είναι) εργαλείο για να στηθεί η κρίση και ότι η κρίση ήταν (είναι) εργαλείο για να κατασκευασθεί μια χώρα προτεκτοράτο, μια ειδική οικονομική ζώνη και, εν τέλει, ένας ζωτικός χώρος για τη Γερμανία.

Στο τελευταίο του βιβλίο λοιπόν ο κ. Σημίτης, ένας από τους πρωτομάστορες εκείνους που εισήγαγαν τη χώρα στην τελική ευθεία για το φρενοκομείο των μνημονίων, λέει για το χρέος: «Οι Ευρωπαίοι δεν επιθυμούν άμεση περικοπή του χρέους για να μη δημιουργηθεί προηγούμενο το οποίο θα επικαλεσθούν κι άλλες οφειλέτριες χώρες».

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ. Χειραγώγηση της κοινής γνώμης. Επίλογος.

Επίλογος :

Αναφερθήκανε δέκα τεχνικές ελέγχου των μαζών, της κοινωνίας, των ανθρώπων ως ομάδες είτε ως έθνη, ή ως κοινότητες.

Με βάση οργανωμένο σχέδιο, χειραγωγούνται και εξανδραποδίζονται οι άνθρωποι με συνέπεια να κυβερνιώνται ζώντας την ζωή του το κάθε άτομο, σύμφωνα με το σχέδιο εκείνων που κινούν τα νήματα της χειραγώγησης. Σύμφωνα με την βούληση εκείνων.

Όποιος κατέχει εξουσία, δεν βρίσκει να είναι προς το συμφέρον του να την χάσει. Προκειμένου να μην την χάσει, καταβάλει προσπάθειες να την διατηρήσει. Μία από τέτοιες προσπάθειες είναι να υπάρχουν εκείνοι τους οποίους εξουσιάζει, προς το συμφέρον του ίδιου ώστε να διατηρεί την εξουσία του.

Αυτός είναι ο λόγος που υπάρχουν σχέδια, όχι ένα σχέδιο, χειραγώγησης του ανθρώπου ως κοινωνία κι ως άτομο επιπλέον.