Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Δόξα και δοξαπατρί!



21 Μαΐου, 2017.

Αγώνας καλαθοσφαίρισης στην Κωνσταντινούπολη ... Ο λόγος είναι ότι ...

Τα γεγονότα το επιβεβαιώνουν στην πράξη επίσης. Βία, βαρβαρότητα, συμπλοκές, επιδρομές να κάψουν κάποιος επισκέπτες ζωντανούς, υποτίμηση και εξευτελισμός των οπαδών δημόσια και με την άδεια κι εξουσία των Αρχών επί πλέον.

Τώρα ορίστε κι η ευχάριστη έκπληξη που επεφύλασσα για τον αναγνώστη.

Η Κύπρος ως μέλος της Ε.Ε. και υποψήφιο μέλος του ΝΑΤΟ.

21 Μαΐου, 2017.

Στις ΗΠΑ συζητήθηκε πρόσφατα η ανάγκη  ένταξης της Κύπρου στο ΝΑΤΟ προκειμένου να αποφευχθούν εντάσεις λόγω των Τουρκικών προθέσεων η Τουρκία να κάνει εξορύξεις υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, όπως η Τουρκία έχει αναγγείλει και δείξει ότι προετοιμάζεται, με έρευνες  για υδρογονάνθρακες που έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει, και με την έρευνα αγοράς για να προμηθευθεί πλατφόρμα εξόρυξης που διενεργεί ήδη. 

Υπενθυμίζεται ότι .... 

Ο αθλητής της ζωής.

21 Μαΐου, 2017.

Η φιλοσοφία του Κυνικού φιλοσόφου Διογένη δίνει ένα ξεχωριστό περιεχόμενο σε μία αξία της ζωής. Αυτή της σωφροσύνης. Σύμφωνα με τον Διογένη, υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι είναι σε θέση να προσφέρουν ένα ευεργέτημα στον άνθρωπο. Να τον σωφρονίζουν. Εκείνοι που ευεργετούν τους ανθρώπους σωφρονίζοντάς τους, δεν είναι οι αθλητικοί αγώνες και τα κάθε είδους παίγνια, δηλαδή τα παιχνίδια.
... ...
Στον στίβο του βίου, όπως και στον Ολυμπιακό στίβο συνεπώς, νικητής είναι ο αθλητής της ζωής. Εκείνος ο οποίος δίνει τον αγώνα υπέρ του Δικαίου, της αρετής, του αγαθού, του καλού και του ωραίου. Για να καταλήξει αργά ή γρήγορα να δίδει και τον αγώνα του υπέρ Αδυνάτου.
... ...
Ενώ οι πολλοί υπάρχουν, οι εκλεκτοί ζουν συνειδητά διάγοντας βίο, οι επίλεκτοι σωφρονίζουν. όσο οι πολλοί  υπάρχουν, η πόλη θα αποτελείται από τους άρπαγες της εξουσίας και τον λαό ως χειραγωγούμενο άθυρμα της εκάστοτε εξουσίας. 

Διαβάστε περισσότερα.