Κυριακή 21 Μαΐου 2017

Ο αθλητής της ζωής.

21 Μαΐου, 2017.

Η φιλοσοφία του Κυνικού φιλοσόφου Διογένη δίνει ένα ξεχωριστό περιεχόμενο σε μία αξία της ζωής. Αυτή της σωφροσύνης. Σύμφωνα με τον Διογένη, υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι είναι σε θέση να προσφέρουν ένα ευεργέτημα στον άνθρωπο. Να τον σωφρονίζουν. Εκείνοι που ευεργετούν τους ανθρώπους σωφρονίζοντάς τους, δεν είναι οι αθλητικοί αγώνες και τα κάθε είδους παίγνια, δηλαδή τα παιχνίδια.
... ...
Στον στίβο του βίου, όπως και στον Ολυμπιακό στίβο συνεπώς, νικητής είναι ο αθλητής της ζωής. Εκείνος ο οποίος δίνει τον αγώνα υπέρ του Δικαίου, της αρετής, του αγαθού, του καλού και του ωραίου. Για να καταλήξει αργά ή γρήγορα να δίδει και τον αγώνα του υπέρ Αδυνάτου.
... ...
Ενώ οι πολλοί υπάρχουν, οι εκλεκτοί ζουν συνειδητά διάγοντας βίο, οι επίλεκτοι σωφρονίζουν. όσο οι πολλοί  υπάρχουν, η πόλη θα αποτελείται από τους άρπαγες της εξουσίας και τον λαό ως χειραγωγούμενο άθυρμα της εκάστοτε εξουσίας. 

Διαβάστε περισσότερα.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πριν την υποβολή σχολίου ή και άρθρου προς δημοσίευση, ας είναι υπ’ όψη τα εξής, παρακαλώ.

- Σχόλια και άρθρα που υποβάλλονται για δημοσίευση σε «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) ή με κεφαλαία γράμματα, ή άσχετα με το θέμα, ή που περιλαμβάνουν ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητο λόγο, προσβλητικό χαρακτηρισμό, υποτιμητικές προσφωνήσεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες, δεν δημοσιεύονται. Διότι δεν συνάδουν με τον πολιτισμό του Ιστότοπου.

- Σχόλια και άρθρα που υποβάλλονται για δημοσίευση περιλαμβάνουν έγκυρο ε-μαιλ, ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολιαστή ή αρθρογράφου ώστε να αποτελεί υπεύθυνο λόγο. Το ε-μαιλ αυτό δεν θα δημοσιεύεται.

- Σχόλια και άρθρα που υποβάλλονται, δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν. Ο Ιστότοπος λειτουργεί σε εθελοντική βάση, όχι επαγγελματική. Δεν απολαμβάνει υλικού κέρδους.