Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Κοινωνιολογία. Ψυχολογικός Πόλεμος.


Όσο πιο εύκολα αφήνει ο λαός την διακυβέρνησή του στους κυβερνήτες του, τόσο πιο εύκολα οι κυβερνήτες κάνουν εκείνο που θέλουν. Και φαίνεται σαν να κυβερνάνε.

Ελπίζω να μην υπάρχει διαφωνία σε τούτο. Αν υπάρχει, ο αναγνώστης προσκαλείται να διαβάσει το μεγάλης κυκλοφορίας κλασσικό βιβλίο «Η Φάρμα Των Ζώων.»

Μας προϊδέασε με τρόπο λαϊκά κατανοητό αλλά πλήρη επιστημονική επάρκεια η Ναόμι Κλάϊν σχετικά πρόσφατα με το βιβλίο της «Το Δόγμα Του Σοκ», που αφορά τον θεσμό «Σχολή του Σικάγο». Δεν περιέλαβε ωστόσο θέματα που δεν εγνώριζε ασφαλώς.

Προκειμένου να σας τρομάξω κι έτσι να έχω την προσοχή σας, κι αυτό λέω με τρόπο φιλικό, σας παραθέτω απόσπασμα του εγχειριδίου ΨΠ.



Ανατροπή δυνάμεων Ελλάδας-Τουρκίας στο Αιγαίο;


Ένα πολύ και ιδιαίτερα ενδιαφέρον άρθρο δημοσιεύθηκε στις 21 Νοεμβρίου 2016 στο newsbeast.gr και πάραυτα, αμέσως, σε χρόνο αστραπιαίο, την ίδια ημέρα αυτή καθαυτή, αναδημοσιεύθηκε από δεκάδες μπλογκζ, ως να ήταν μια ανακάλυψη χρυσορυχείου. Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο εδώ, πριν διαβάστε παρακάτω, αλλιώς δεν θα καταλάβετε και κάτι. Περίμενα κι εγώ κάμποσες ημέρες τότε, είδα μια απροθυμία αντιλόγου, είπα να γράψω δυο λόγια, πάει, ωραία φύσηξε ο Μπάτης, και…


Τα γράφω τώρα πάλι, αφού εδώ δεν μπορεί κάποιος να τα διαγράψει – νομίζω, όχι ότι είμαι βέβαιος, να πω την αλήθεια.

Ένα από τα μεγαλύτερα κόλπα που κατάφερε ποτέ, είναι...

Ο Πονηρός ειδικεύεται στην Πλάνη. Στην απάτη.

Ένα από τα μεγαλύτερα κόλπα που κατάφερε ποτέ, είναι να μας πείσει ότι δεν υπάρχει.

Διάβασε παρακάτω, αν αντέχει η συνείδησή σου.

~~~~~~~~~~ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ.~~~~~~~~~~ ~~~~~Χειραγώγηση της κοινής γνώμης. # 2/10~~~~~

Με βάση σχετική ανάλυση από τον Νόαμ Τσόμσκυ, ακαδημαϊκό και στοχαστή, και περαιτέρω σχετικό ερευνητικό υλικό, η δημοσίευση εδώ θα γίνει σε δέκα μέρη, ένα  έως δύο  καθημερινά, ώστε να μελετήσει ο αναγνώστης ένα προς ένα τα δέκα σημεία του υλικού ανά χείρας.  

2.) Η τεχνική της δημιουργίας προβλημάτων, και στη συνέχεια παροχής των λύσεων.

Αυτή η τεχνική ονομάζεται επίσης «πρόβλημα-αντίδραση-λύση».

Πρώτα δημιουργείτε ένα πρόβλημα, μια «έκτακτη κατάσταση» για την οποία μπορείτε να προβλέψετε ότι θα προκαλέσει μια συγκεκριμένη αντίδραση του κοινού, ώστε το ίδιο να ζητήσει εκείνα τα μέτρα που εύχεστε να το κάνετε να αποδεχτεί.

Για παράδειγμα: αφήστε να κλιμακωθεί η αστική βία, ή οργανώστε αιματηρές συμπλοκές, ώστε το κοινό να ζητήσει τη λήψη μέτρων ασφαλείας που θα περιορίζουν τις ελευθερίες του.

Ή, ακόμη, δημιουργήστε μια οικονομική κρίση. 


ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ. - Χειραγώγηση της κοινής γνώμης. # 1/10

Με βάση σχετική ανάλυση από τον Νόαμ Τσόμσκυ, ακαδημαϊκό και στοχαστή, και περαιτέρω σχετικό ερευνητικό υλικό, η δημοσίευση εδώ θα γίνει σε δέκα μέρη, ένα έως δύο  καθημερινά, ώστε να μελετήσει ο αναγνώστης ένα προς ένα τα δέκα σημεία του υλικού ανά χείρας.  

1. ) Η τεχνική της διασκέδασης.

Πρωταρχικό στοιχείο του κοινωνικού ελέγχου, η τεχνική της διασκέδασης συνίσταται στη στροφή της προσοχής του κοινού από τα σημαντικά προβλήματα και από τις μεταλλαγές που αποφασίστηκαν από τις πολιτικές και οικονομικές ελίτ, με αδιάκοπο καταιγισμό διασκεδαστικών και ασήμαντων λεπτομερειών.