Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

~~~~~~~~~~ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ.~~~~~~~~~~ ~~~~~Χειραγώγηση της κοινής γνώμης. # 6/10~~~~~




Με βάση σχετική ανάλυση από τον Νόαμ Τσόμσκυ, ακαδημαϊκό και στοχαστή, και περαιτέρω σχετικό ερευνητικό υλικό, η δημοσίευση εδώ θα γίνει σε δέκα μέρη, ένα έως δύο καθημερινά, ώστε να μελετήσει ο αναγνώστης ένα προς ένα τα δέκα σημεία του υλικού ανά χείρας.

6 .) Η τεχνική του να απευθύνεστε στο συναίσθημα μάλλον παρά στη λογική.

Εξετάζοντας ιεραρχικά τις κινητήριες δυνάμεις του ανθρωπίνου πλάσματος, διαπιστώνουμε ότι η κυρίαρχη κινούσα δύναμη που κάνει τον άνθρωπο να δρα, προέρχεται κατά πρώτον από το ένστικτο της επιβίωσης.

Όπως κάθε ζωντανός οργανισμός, ομοίως κι ο άνθρωπος υπάρχει σε δύο καταστάσεις. Στην διαιώνιση μέσω της αναπαραγωγής και όταν αυτό γίνει αδύνατο, στην αποσύνθεση. Αναπαραγωγή κι αποσύνθεση, συνεπώς. 




Πώς θα αντιδρούσες εάν ήταν προαποφασισμένο η Ελλάδα να εκχωρήσει ένα νησί του Αιγαίου;


Ένα δημοσίευμα που έδωσε τροφή σε κάμποσα μπλογκ να διεγείρουν το συναίσθημα. Πώς δε; Με ένα βίντεο που κατέγραψε επιστήμονας με διατριβή, διδάκτωρ, δόκτωρ δηλαδή μεταξύ του ιδίου κι ενός γέροντα μοναχού, μορφής καθαγιασμένης και σοφής. 


~~~~~~~~~~~~~Αναμένεται ο Μεσσίας!~~~~~~~~~~~~~



Δημοσιεύθηκε σε κάμποσους ιστοτόπους όπως ΕΔΩ ότι αναμένεται ο Μεσσίας των αδελφών μας Εβραίων, μάλιστα προετοιμάζονται γι’ αυτό εργωδέστατα.

~~~~~~~~~~ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ.~~~~~~~~~~ ~~~~~Χειραγώγηση της κοινής γνώμης. # 5/10~~~~~



Με βάση σχετική ανάλυση από τον Νόαμ Τσόμσκυ, ακαδημαϊκό και στοχαστή, και περαιτέρω σχετικό ερευνητικό υλικό,, η δημοσίευση εδώ θα γίνει σε δέκα μέρη, ένα έως δύο καθημερινά, ώστε να μελετήσει ο αναγνώστης ένα προς ένα τα δέκα σημεία του υλικού ανά χείρας.
  
5 .) Η στρατηγική του να απευθύνεσαι στο κοινό σαν να είναι μωρά παιδιά.

Η πλειονότητα των διαφημίσεων που απευθύνονται στο ευρύ κοινό χρησιμοποιούν έναν αφηγηματικό λόγο, επιχειρήματα, πρόσωπα και έναν τόνο ιδιαιτέρως παιδικό, σαν να ήταν ο θεατής ή κι ο ακροατής ένα πολύ μικρό παιδί ή σαν να ήταν διανοητικώς ανάπηρος.


Ωστόσο εσύ δεν βλέπεις κάτι το ανακόλουθο, σωστά;


Στο Πρώτο Θέμα δημοσιεύθηκε ότι ο Τσίπρας ζήτησε από τον Γιούρι Γκέλερ να εξετάσει το ενεχόμενο με τις δυνάμεις που έχει, να σώσει την Ελλάδα. Μέχρι να γίνουν οι σχετικές νομικές διαδικασίες που να υποχρεώσουν το Πρώτο Θέμα να παραδεχθεί ότι το ρεπορτάζ του δεν είναι ακριβές, θα θεωρείται πραγματικό. Έως τότε θα ισχύουν και τα παρακάτω.

Τα νέα είναι : Έλληνας πρωθυπουργός ζητάει από μεταφυσικό  πρακτικό, να εφαρμόσει μεταφυσικούς νόμους, αυτός Εβραίος, άρα και νόμους μεταφυσικούς Εβραϊκούς, Εσωτερική Δυτική Παράδοση αν θέλω να είμαι πολιτικά ορθός, λέγε με Καμπαλά, και άλλα, με δυο λόγια, Μαγεία.

Η είδηση είναι : Μας αναγγέλλουν ότι ...

Η ποιότητα της είδησης είναι : Ότι με ...

Είχαμε προειδοποιηθεί για χρεοκοπία το 2017;


Πριν λίγες ημέρες έλαβα ένα τηλεφώνημα. Αναστατωμένος φίλος με ρώτησε «Είχαμε ως χώρα προειδοποιηθεί για χρεοκοπία το 2017;»

«Έλα, καλέ! Που το βρήκες αυτό;»