Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

~~~~~~~~~~ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ.~~~~~~~~~~ ~~~~~Χειραγώγηση της κοινής γνώμης. # 4/10~~~~~


Με βάση σχετική ανάλυση από τον Νόαμ Τσόμσκυ, ακαδημαϊκό και στοχαστή, και περαιτέρω σχετικό ερευνητικό υλικό,, η δημοσίευση εδώ θα γίνει σε δέκα μέρη, ένα έως δύο καθημερινά, ώστε να μελετήσει ο αναγνώστης ένα προς ένα τα δέκα σημεία του υλικού ανά χείρας.

4.) Η στρατηγική της αναβολής (Σαλαμοποιήση).

Ένας άλλος τρόπος για να γίνει αποδεκτή μια αντιλαϊκή απόφαση είναι να την παρουσιάσετε ως «οδυνηρή αλλά αναγκαία», αποσπώντας την συναίνεση του κοινού στο παρόν, για την εφαρμογή της στο μέλλον.

Είναι πάντοτε πιο εύκολο να αποδεχτεί κάποιος αντί μιας άμεσης θυσίας μια μελλοντική. Πρώτα απ’ όλα, επειδή η προσπάθεια δεν πρέπει να καταβληθεί άμεσα.

Παράλληλα, θα παρουσιάσετε ισοδύναμα μέτρα...


Απόψε ένας φίλος μου είπε...

Απόψε ένας φίλος μου είπε τα παρακάτω.

Άργο, εκείνο που με έχει βάλει σε βαθιά απορία είναι πώς είναι δυνατόν να πιστεύει κάποιος ότι ο Ήλιος είναι ένας καλός θεός, ο πλανήτης Κρόνος ένας κακός θεός που κάνει το καλό που και που, ότι οι καλαμιές στο ρυάκι εδώ πιο κάτω από το σπίτι μου είναι ένας κακός θεός και για αυτό δεν πρέπει να τις πλησιάζω, οι κολώνες φωτισμού στους δρόμους παίρνουν ζωή το βράδυ και βγάζουν σύννεφα που γίνονται φαντάσματα που θέλουνε να μου μιλήσουν, ότι υπάρχουν άϋλες οντότητες που με ευλογούν, άλλες που μπορεί να με πνίξουν ή να με μαραζώσουν, ίσως και να με πεθάνουν ρουφώντας την ζωή από μέσα μου, κι άλλα πολλά.


ΟΗΕ και ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ

Περί τα μέσα Νοεμβρίου του 2016, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε ψήφισμα για την ανάγκη για την καταπολέμηση της εξύμνησης του ναζισμού, σύγχρονες μορφές ρατσισμού, των διακρίσεων και της ξενοφοβίας με την πλειοψηφία των ψήφων.

Μόνο τρεις χώρες στάθηκαν ενάντια στο έγγραφο και το καταψήφισαν, η Ουκρανία, οι ΗΠΑ και το Παλάου48 απείχαν της ψηφοφορίας. Μεταξύ των 48 ήταν τα κράτη-μέλη της ΕΕ

Το ψήφισμα ετοίμασε η Ρωσία μαζί με 54 άλλες χώρες, ενώ υποστηρίχθηκε από 131 κράτη. 

~~~~~~~~~~ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ.~~~~~~~~~~ ~~~~~Χειραγώγηση της κοινής γνώμης. # 3/10~~~~~

Με βάση σχετική ανάλυση από τον Νόαμ Τσόμσκυ, ακαδημαϊκό και στοχαστή, και περαιτέρω σχετικό ερευνητικό υλικό,, η δημοσίευση εδώ θα γίνει σε δέκα μέρη, ένα έως δύο καθημερινά, ώστε να μελετήσει ο αναγνώστης ένα προς ένα τα δέκα σημεία του υλικού ανά χείρας.

3.) Η τεχνική της υποβάθμισης.

Για να κάνει κάποιος αποδεκτό ένα απαράδεκτο μέτρο, αρκεί να το εφαρμόσει σταδιακά κατά «φθίνουσα κλίμακα» για μια διάρκεια 20 ετών. Μ’ αυτόν τον τρόπο επιβλήθηκαν ριζικά νέες κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες (νεοφιλελευθερισμός) στις δεκαετίες του 1980 και 1990 στην Ευρώπη, ενώ τις δεκαετίες του 1970 και 1980 στην Αμερική.