Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΜΟΝΑ ΚΟΙΤΟYΣΑΝ ΚΟΥΝΕΛΙΑ


Ο Ψυχρός Πόλεμος μόλις είχε αρχίσει. Οι επιστήμονες μιας μεγάλης υπερδύναμης ανακάλυψαν σημειώσεις επιστημόνων εκείνου του κατά άλλους ήρωα μέγα και κατά άλλους παράφρονα που έγινε αιτία να αιματοκυλήσει ο κόσμος σε έναν δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Διάβασε περισσότερα

Μνημόνιο : Τι σημαίνει;

  
ΤΟ ΚΑΘΟΔΙΚΟ ΣΠΙΡΑΛ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

ΠΗΓΗ ΓΡΑΦΕΙ Ο Βασίλης Βιλιάρδος, ΟικονομολόγοςE-mail.

Είναι αδύνατο να υπάρχουν κόμματα ή Πολίτες που τάσσονται συνειδητά και όχι από άγνοια υπέρ των μνημονίων, τα οποία επιβάλλουν οι δανειστές της χώρας –  χωρίς αναπτυξιακά μέτρα, καθώς επίσης χωρίς καμία προοπτική διαγραφής μέρους του δημοσίου χρέους.

ΑΝΑΛΥΣΗ

Τα επαναλαμβανόμενα μνημόνια θεωρούνται ουσιαστικά από τους υποστηρικτές τους ως ένα «αναγκαίο κακό» για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης της χώρας, καθώς επίσης για την παραμονή της στην Ευρωζώνη – επειδή δεν της προσφέρεται καμία άλλη δυνατότητα.


Βασικά Εργαλεία Μνημονιακής Χειραγώγησης


Τα Μνημόνια, εκτός των άλλων, φρενάρουν τη συναισθηματική μας εξέλιξη, προκαλώντας συνθήκες συναισθηματικής εξάρτησης που μας στρέφουν σε φανταστικούς ιδεοληπτικούς κόσμους. Το τελικό αποτέλεσμα της Μνηνονιακής χειραγώγησης είναι η παθητικοποίηση, η αδράνεια και το «πάγωμα» ακόμη και των στοιχειωδών εντικτώδικων αντιδράσεων αυτοσυντήρησης του λαού μας που εξοντώνεται «υπομονετικά» περιμένοντας τη σειρά του.

Οι μηχανισμοί χειραγώγησης προϋποθέτουν εν πολλοίς όχι μόνο την παθητική αποδοχή τους από μέρους μας αλλά και την ενστέρνιση τους, πράγμα που αναδεικνύει τη δυνατότητα μας να αντισταθούμε αρνούμενοι, με την καθημερινή μας πρακτική, να συμμετάσχουμε στη διεκπεραίωση τους.


ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ και ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ. Οι Άνδρες Που Κοιτούν Επίμονα κατσίκες.


ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΠΟΥ ΚΟΙΤΟΥΝ ΕΠΙΜΟΝΑ ΚΑΤΣΙΚΕΣ – Η ταινία κι η ουσία της.

Εκείνο το οποίο η ταινία αντιστοιχεί με την πραγματικότητα, είναι ότι κάποιοι πίστευαν ότι μπορούν να σκοτώσουν μια κατσίκα από απόσταση, χρησιμοποιώντας το μυαλό τους ως εξασκημένοι σε υπερανθρώπινες τεχνικές πολέμου.

Όσο κι αν αυτό ουδόλως απέχει από την πραγματικότητα, η ταινία έχει χαρακτηρισθεί κωμωδία, ήδη από τους παραγωγούς της. 

Διάβασε περισσότερα