Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ. Χειραγώγηση της κοινής γνώμης. Επίλογος.

Επίλογος :

Αναφερθήκανε δέκα τεχνικές ελέγχου των μαζών, της κοινωνίας, των ανθρώπων ως ομάδες είτε ως έθνη, ή ως κοινότητες.

Με βάση οργανωμένο σχέδιο, χειραγωγούνται και εξανδραποδίζονται οι άνθρωποι με συνέπεια να κυβερνιώνται ζώντας την ζωή του το κάθε άτομο, σύμφωνα με το σχέδιο εκείνων που κινούν τα νήματα της χειραγώγησης. Σύμφωνα με την βούληση εκείνων.

Όποιος κατέχει εξουσία, δεν βρίσκει να είναι προς το συμφέρον του να την χάσει. Προκειμένου να μην την χάσει, καταβάλει προσπάθειες να την διατηρήσει. Μία από τέτοιες προσπάθειες είναι να υπάρχουν εκείνοι τους οποίους εξουσιάζει, προς το συμφέρον του ίδιου ώστε να διατηρεί την εξουσία του.

Αυτός είναι ο λόγος που υπάρχουν σχέδια, όχι ένα σχέδιο, χειραγώγησης του ανθρώπου ως κοινωνία κι ως άτομο επιπλέον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πριν την υποβολή σχολίου ή και άρθρου προς δημοσίευση, ας είναι υπ’ όψη τα εξής, παρακαλώ.

- Σχόλια και άρθρα που υποβάλλονται για δημοσίευση σε «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) ή με κεφαλαία γράμματα, ή άσχετα με το θέμα, ή που περιλαμβάνουν ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητο λόγο, προσβλητικό χαρακτηρισμό, υποτιμητικές προσφωνήσεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες, δεν δημοσιεύονται. Διότι δεν συνάδουν με τον πολιτισμό του Ιστότοπου.

- Σχόλια και άρθρα που υποβάλλονται για δημοσίευση περιλαμβάνουν έγκυρο ε-μαιλ, ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολιαστή ή αρθρογράφου ώστε να αποτελεί υπεύθυνο λόγο. Το ε-μαιλ αυτό δεν θα δημοσιεύεται.

- Σχόλια και άρθρα που υποβάλλονται, δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν. Ο Ιστότοπος λειτουργεί σε εθελοντική βάση, όχι επαγγελματική. Δεν απολαμβάνει υλικού κέρδους.