Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Υπόθεση ΣΩΡΡΑΣ : 600 δις. που θα εξαγόραζαν το Ελληνικό χρέος

Με ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 6 - 9 Ιαν.2017
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 10 Ιαν.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 20 Ιαν.

Η υπόθεση αρχίζει από τον Αμερικανό δικηγόρο Στίβεν Λούις Γουόσνι ο οποίος έχασε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και διαγράφθηκε από τον δικηγορικό σύλλογο ως ανίκανος να ασκεί δικηγορία. 

Ο πρώην δικηγόρος έδωσε στον Αρτέμη Σώρρα ομόλογα που εκτύπωσε ο ίδιος στο όνομα κάποιας εταιρείας με το όνομα "Ηνωμένες Πολιτείες" με έδρα να φαίνεται ως οι ΗΠΑ. Συνεργάτης του Σώρρα σε τούτο είναι ο Ελληνοαμερικανός Μανώλης Λαμπράκης.

Ο Σώρρας ισχυριζόμενος ότι πούλησε στους Αμερικανούς αρχαιοελληνική τεχνολογία έναντι 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσε ότι είχε καταθέσει 600 δις  δολ. σε Καναδικές τράπεζες για την Ελλάδα και 50 δις. για την Κύπρο ώστε να εξαγοράσει το χρέος τους. 

Όταν οι Ελληνικές αρχές και η Τράπεζα της Ελλάδος ζητήσανε την συνδρομή του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών όμως, ...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πριν την υποβολή σχολίου ή και άρθρου προς δημοσίευση, ας είναι υπ’ όψη τα εξής, παρακαλώ.

- Σχόλια και άρθρα που υποβάλλονται για δημοσίευση σε «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) ή με κεφαλαία γράμματα, ή άσχετα με το θέμα, ή που περιλαμβάνουν ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητο λόγο, προσβλητικό χαρακτηρισμό, υποτιμητικές προσφωνήσεις, υπονοούμενα, απειλές ή χυδαιολογίες, δεν δημοσιεύονται. Διότι δεν συνάδουν με τον πολιτισμό του Ιστότοπου.

- Σχόλια και άρθρα που υποβάλλονται για δημοσίευση περιλαμβάνουν έγκυρο ε-μαιλ, ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολιαστή ή αρθρογράφου ώστε να αποτελεί υπεύθυνο λόγο. Το ε-μαιλ αυτό δεν θα δημοσιεύεται.

- Σχόλια και άρθρα που υποβάλλονται, δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν. Ο Ιστότοπος λειτουργεί σε εθελοντική βάση, όχι επαγγελματική. Δεν απολαμβάνει υλικού κέρδους.